Toegankelijkheid van maneges

Periode: 
2014 - 2015
Context: 
In maart 2015 gerealiseerd door Enter vzw, in samenwerking met Toegankelijkheidsbureau vzw en met de steun van het ministerie van de Vlaamse overheid, Gelijke Kansen in Vlaanderen

Om paardrijden in maneges mogelijk te maken voor iedereen, ook voor personen met een beperking, zijn een aantal specifieke aanpassingen en hulpmiddelen in de piste nodig. Ook de infrastructuur zelf moet goed toegankelijk en bruikbaar zijn voor personen met een beperking. Dit document is een leidraad om de toegankelijkheid van maneges te verhogen.

Hoe kunnen ontwerpers, bouwheren, eigenaars en uitbaters hun infrastructuur bereikbaar en bruikbaar te maken voor iedereen? We geven een aantal tips en aanbevelingen om maneges maar ook andere paardenhouderijen zoals pensionstallen, competitiecentra … beter toegankelijk te maken voor personen met een beperking. Ook komen hierin een aantal mogelijke hulpmiddelen en aanpassingen aan bod samen met heel wat andere praktische informatie.

De vzw Vlaams Paardenloket zal deze informatie meenemen als aanvulling bij het 'Equilabel', het kwaliteitslabel voor maneges en pensionstallen.

 

 

Toegankelijkheid van maneges