Contact

Adres

Enter vzw, Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid
Belgiëplein 1
B-3510 Hasselt
Tel: +32 (0)11/26 50 30
Fax: +32 (0)11/87 41 39
E-mail: info@entervzw.be

Openingsuren

Maandag-donderdag: 9:00-12:30 en 13:30-17:00
Vrijdag: 9:00-13:00 

Bereikbaarheid

Ons kantoorgebouw is gevestigd in het voormalig gemeentehuis van Kermt, nabij de kerk. De ingang ligt aan het plein aan de overzijde van de kerk.
Let op: Onze straatnaam veranderde in 2009 van Koorstraat naar Belgiëplein. Sommige oudere GPS-systemen herkennen deze straatnaam niet. Dan kan je het oude adres ingeven: Koorstraat 1. 

 

google maps afbeelding locatie Enter

Toegankelijkheid

Ons kantoorgebouw is toegankelijk voor personen met een beperking. We verbouwden in 2009 en hielden daarbij rekening met alle aspecten die van belang zijn voor een goede toegankelijkheid. Ons kantoor is dan ook een mooi voorbeeld van Universal Design. Er is een plateaulift aanwezig en een ringleiding in de vergaderzaal. Uiteraard beschikken we ook over toegankelijke toiletten.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Het NMBS-station van Hasselt is een station met dienstverlening voor personen met een beperkte mobiliteit, waaronder ook gebruikers van een elektrische rolstoel. Denk eraan dat de NMBS vraagt om minstens 24 uur voor vertrek het Call Center van de NMBS te contacteren voor deze dienstverlening. Je vindt meer informatie over het NMBS-station van Hasselt op de website MeerMobiel.

Aan het station van Hasselt kunt u de volgende bussen naar Kermt nemen:

Met de wagen

Er is ruime parkeergelegenheid op en rondom het plein. Onze ingang ligt aan het plein aan de overzijde van de kerk.

Komende van Antwerpen
E313 richting Hasselt. Afrit 27 Herk-de-Stad. U volgt de hoofdweg richting Kermt-Diest. Op een gegeven moment rijdt u over een brug. Daarna slaat u in Kermt aan de tweede verkeerslichten rechts af. 

Komende van Brussel
E40 richting Luik tot in Leuven in Leuven de A2 volgen richting Hasselt-Aken tot aan het klaverblad van Lummen. E313 richting Hasselt. Afrit 27 Herk-de-Stad. U volgt de hoofdweg richting Kermt-Diest. Op een gegeven moment rijdt u over een brug. Daarna slaat u in Kermt aan de tweede verkeerslichten rechts af. 

Komende van Genk
Via de Europalaan (centrum Genk) - Hasseltweg - Genkersteenweg (Hasselt). U volgt de Genkersteenweg tot aan het einde. Aan de verkeerslichten daar slaat u links af om zo de brug over te rijden. Aan de lichten op het einde van de brug naar rechts. De grote ring rond Hasselt volgen tot aan de volgende lichten (aan de Carrefour). Rechts afslaan om richting Diest te volgen. Op een gegeven moment rijdt u weer over een brug. Daarna slaat u in Kermt aan de tweede verkeerslichten rechts af. 

Komende van Hasselt
De kleine ring rond Hasselt (Groene Boulevard) volgen = éénrichtingsverkeer. Koningin Astridlaan nemen: dit is aan de eerste lichten voorbij het Ibishotel naar rechts. K. Astridlaan gaat over in de Kuringersteenweg, blijven volgen, voorbij de Carrefour. Ongeveer 5 km verder, aan de tweede verkeerslichten achter de brug rechts afslaan. Of via de grote ring rond Hasselt: volg de grote ring rond Hasselt tot aan de lichten aan de Carrefour (kruispunt met Kuringersteenweg). Afslaan richting Diest . Op een gegeven moment rijdt u over een brug. Daarna slaat u in Kermt aan de tweede verkeerslichten rechts af. 

Komende van Luik
E313 richting Hasselt. Afrit 27 Herk-de-Stad. U volgt de hoofdweg richting Kermt-Diest. Op een gegeven moment rijdt u over een brug. Daarna slaat u in Kermt aan de tweede verkeerslichten rechts af. 

Komende van Nederland
Autosnelweg E 314 volgen tot afrit 29 Zonhoven. Links richting Hasselt volgen. Op de grote ring rond Hasselt naar rechts (dit is aan de lichten vlak achter de brug over het kanaal). Aan lichten aan de Carrefour naar rechts richting Diest. Op een gegeven moment rijdt u weer over een brug. Daarna slaat u in Kermt aan de tweede verkeerslichten rechts af. 

Met de fiets

Wanneer u zich voor ons gebouw bevindt met uw rug naar de kerk, ziet u aan de linkerzijde van het gebouw, kort bij de hoofdingang, een fietsenstalling.